BURHANİYE DEVE GÜREŞLERİ NEFES KESTİ

Burhaniye Deve Güreşi Arenasında gerçekleştirilen güreşler sabah saatlerinde arenayı dolduran binlerce kişi eşliğinde başladı. Genç yaşlı, çocuk, kadın 7 den 77’ye her kesimden izleyicisi olan güreşlerde hem müsabakalar hem de eğlenceler coşkulu geçti.

1xbet

6 kupa müsabakası yapılan güreşlerde dereceye giren develerin sahipleri kupalarını aldı. Kupa mücadelesinde Burhaniye Belediye Başkanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Deveciler Derneği ve Festival kupaları için develer arenaya çıktı. Türkiye’nin en ünlü develerinin katıldığı güreşlerde müsabakalar kıyasıya geçti.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, güreşlerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Burhaniye’nin devecilik kültürüne olan duyarlılığını vurgulayarak 17.sini düzenledikleri deve güreşlerinin Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Düzenlenen deve güreşlerine Başkan Deveciler’in yanı sıra Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, Burhaniye İlçe Emniyet Müdürü Yasin Dikmetaş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jan. Asb Bçvş Serkan İres, İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, İYİ Parti Burhaniye İlçe Başkanı Erdoğan Kahya, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcıları, Burhaniye Belediye Meclis üyeleriyle birlikte ilçe protokol müdürleri ve binlerce güreşsever katıldı.