SAVDES-SEN Balıkesir Şube Başkanı Erdoğan Kosaoğlu’ndan devlet memurlarına açık çağrı.

Şube Başkanı Kosaoğlu, 81 ilde ortak yapılan basın açıklamasında; “Türkiye’de memur sendikacılığının başladığı 1992 yılından itibaren sendikal mücadele adına ortaya hiç bir şey koymayan, devlet memurlarını borç batağına sürükleyen, geçim ve ekmek derdine düşüren ve açlığa mahkûm eden konfederasyon sendikaları,12 yıl boyunca yapılmış 6 toplu sözleşmede de memurlara vaad vermekten ve yalan söylemekten öteye gidememiştir. En son geçtiğimiz Ağustos ayında hükümet ile imzalanan 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme ile getirilen %1 örgütlenme barajı ve 400TL’ye çıkarılan toplu sözleşme ikramiyesi ile 192 sendikanın elini kolunu bağlayarak kapanmaya zorlamıştır.” Dedi.

SAVDES-SEN’in %1 örgütlenme barajının üzerinde kalan üç bağımsız sendikadan biri olduğunu belirten Şube Başkanı Erdoğan Kosaoğlu, “Üyelerimiz Ocak ayı itibariyle 400 TL toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanacaklar, bu kapsamda 1992 yılından bugüne memurları açlığa, yokluğa, sefalete mahkûm eden konfederasyon sendikalarına mahkûm değilsiniz. SAVDES-SEN olarak “01Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolundaki” 52 kurumun tamamında örgütlenme kararı aldık. Tüm devlet memurlarını SAVDES-SEN çatısı altında birlikte yol yürümeye, birlikte mücadele etmeye ve 400 TL toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanmaya ve sendikal mücadelemize güç vermeye davet ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ağustos 2023 ayında yapılacak 7’nci Dönem Toplu Sözleşme masasına yetkili sendika olarak oturmak istediklerini belirten Başkan Kosaoğlu; tek derdi hak ve hukuk olan dürüst, samimi, azimli, kararlı ve bağımsız SAVDES-SEN kadrolarına güvenin, artık yoksulluk sınırının altında yaşamak istemiyorsan, hakkım ve hukukum korunsun diyorsan, onurlu bir yaşam istiyorsan “Vakit Büyük Düşünme Vaktidir.”, “Vakit SAVDES-SEN Vaktidir.” “Yerinizi alın” dedi.